prBAS EN ISO 11816-2:2025

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2024)


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:20
Метода усвајања:Proglašavanje
Језик:engleski
Издање:1.
Датум реализације:21.11.2024
Предвиђени датум наредне фазе:20.03.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.100.30, Сир

Абстракт
This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in cheese. This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7). The instrument used for the determination of ALP can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/kg).

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
EN ISO 11816-2:2024, идентичан
ISO 11816-2:2024, идентичан

Веза са BAS стандардима

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се