prBAS EN ISO 11816-1:2025

Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 1: Fluorimetric method for milk and milk-based drinks


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:18
Метода усвајања:Proglašavanje
Језик:engleski
Издање:3.
Датум реализације:21.11.2024
Предвиђени датум наредне фазе:20.03.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.100.10, Mлиjeкo и oбрaдeни млиjeчни прoизвoди

Абстракт
This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in raw and heat-treated whole milk, semi-skimmed milk, skimmed milk and flavoured milks. This method is applicable to milk and milk-based drinks from cows, sheep and goats. It is also applicable to milk powder after reconstitution. The instrument used for the determination of ALP can read activities up to 7 000 milliunits per litre (mU/l). If the activity is higher than 7 000 mU/l, it is diluted with ALP-free milk so as to obtain a measurement not higher than 7 000 mU/l.

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
EN ISO 11816-1:2024, идентичан
ISO 11816-1:2024, идентичан

Веза са BAS стандардима

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се