Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеХемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
Teхнички комитетBAS/TC 43- Храна
Термин (ЕН)traceability
Дефиниција (ЕН)ability to follow the movement of a feed or food through specified stage(s) of production, processing and distribution NOTE 1 Adapted from Reference [3]. NOTE 2 Movement can relate to the origin of the materials, processing history or distribution of the feed or food. NOTE 3 Terms such as “document traceability”, “computer traceability” or “commercial traceability” should be avoided.
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС)sljedivost
Дефиниција (БС)Mogućnost praćenja kretanja hrane i hrane za životinje kroz specifični stadij(e) proizvodnje, prerade i distribucije. NAPOMENA 1 Prihvaćeno iz reference 3. NAPOMENA 2 Kretanje može biti povezano sa porijeklom materijala, historijatom prerade ili distribucije hrane ili hrane za životinje. NAPOMENA 3 Izrazi kao što su „sljedivost dokumentacije“, „sljedivost kompjuterskih zapisa“ ili „komercijalna sljedivost“ trebali bi biti zaobiđeni.
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2016-01-27
СтандардиBAS ISO 22005:2010