Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeHemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Tehnički komitetBAS/TC 43- Hrana
Termin (EN)traceability
Definicija (EN)ability to follow the movement of a feed or food through specified stage(s) of production, processing and distribution NOTE 1 Adapted from Reference [3]. NOTE 2 Movement can relate to the origin of the materials, processing history or distribution of the feed or food. NOTE 3 Terms such as “document traceability”, “computer traceability” or “commercial traceability” should be avoided.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)sljedivost
Definicija (BS)Mogućnost praćenja kretanja hrane i hrane za životinje kroz specifični stadij(e) proizvodnje, prerade i distribucije. NAPOMENA 1 Prihvaćeno iz reference 3. NAPOMENA 2 Kretanje može biti povezano sa porijeklom materijala, historijatom prerade ili distribucije hrane ili hrane za životinje. NAPOMENA 3 Izrazi kao što su „sljedivost dokumentacije“, „sljedivost kompjuterskih zapisa“ ili „komercijalna sljedivost“ trebali bi biti zaobiđeni.
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Datum2016-01-27
StandardiBAS ISO 22005:2010