Oblast standardizacije | Kemikalije, kemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
|
Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
Termin (EN) | traceability |
Definicija (EN) | ability to follow the movement of a feed or food through specified stage(s) of production, processing and distribution
NOTE 1 Adapted from Reference [3].
NOTE 2 Movement can relate to the origin of the materials, processing history or distribution of the feed or food.
NOTE 3 Terms such as “document traceability”, “computer traceability” or “commercial traceability” should be avoided. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | sljedivost |
Definicija (BS) | Mogućnost praćenja kretanja hrane i hrane za životinje kroz specifični stadij(e) proizvodnje, prerade i distribucije.
NAPOMENA 1 Prihvaćeno iz reference 3.
NAPOMENA 2 Kretanje može biti povezano sa porijeklom materijala, historijatom prerade ili distribucije hrane ili hrane
za životinje.
NAPOMENA 3 Izrazi kao što su „sljedivost dokumentacije“, „sljedivost kompjuterskih zapisa“ ili „komercijalna sljedivost“ trebali bi biti zaobiđeni. |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Nadnevak | 2016-01-27 |
Standardi | BAS ISO 22005:2010 |
---|