prBAS ISO 29981:2026

Milk products — Enumeration of bifidobacteria — Colony-count technique


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:19
Метода усвајања:Korice
Језик:engleski
Издање:2.
Датум реализације:31.10.2025
Предвиђени датум наредне фазе:13.11.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.100.01, Mлиjeкo и млиjeчни прoизвoди oпћeнитo

Абстракт
This document specifies a method for the selective enumeration of bifidobacteria in milk products by using a colony-count technique at 37 °C under anaerobic conditions. The method is applicable to milk products, such as fermented (e.g. yoghurts) and non-fermented milks (e.g. pasteurized milks, skim milks, whey protein concentrates), milk powders and formulae (e.g. infant formulae, follow-up formulae for older infants, products for young children) where these microorganisms are present and viable, in combination with other lactic acid bacteria or alone. The method is also applicable to starter and probiotic cultures. For proposed quality criteria of dairy products, see, for example, CXS 243-2003. Bifidobacteria used in milk products usually belong to the following species (e.g. References [7] and [10]): —     Bifidobacterium adolescentis; —     B. animalis subsp. animalis; —     B. animalis subsp. lactis; —     B. bifidum; —     B. breve; —     B. longum subsp. infantis; —     B. longum subsp. longum.

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
ISO 29981:2024, идентичан

Веза са BAS стандардима

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се