Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеНеметални материјали
Teхнички комитетBAS/TC 11- Нафта и нафтни деривати
Термин (ЕН)sweetening
Дефиниција (ЕН)process for improving the odour of a light distillate or reducing its corrosiveness, consisting in removing hydrogen sulfide and mercaptans or converting the latter to disulfides NOTE Before treatment, the distillate is termed sour; after treatment, it is termed sweet.
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС)slađenje
Дефиниција (БС)postupak za poboljšanje mirisa ili smanjenje korozivnosti lahkog destilata. Sastoji se od uklanjanja hidrogensulfida i merkaptana ili pretvaranja merkaptana u disulfide NAPOMENA Prije obrade, destilat se naziva kiselim; nakon obrad, naziva se slatkim
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2016-03-03
СтандардиBAS ISO 1998-4:2000