Oblast standardizacije | Nemetalni materijali
|
Tehnički komitet | BAS/TC 11- Nafta i naftni derivati |
Termin (EN) | sweetening |
Definicija (EN) | process for improving the odour of a light distillate or
reducing its corrosiveness, consisting in removing
hydrogen sulfide and mercaptans or converting the
latter to disulfides
NOTE Before treatment, the distillate is termed sour;
after treatment, it is termed sweet. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | slađenje |
Definicija (BS) | postupak za poboljšanje mirisa ili smanjenje korozivnosti
lahkog destilata. Sastoji se od uklanjanja hidrogensulfida
i merkaptana ili pretvaranja merkaptana u disulfide
NAPOMENA Prije obrade, destilat se naziva kiselim;
nakon obrad, naziva se slatkim |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Nadnevak | 2016-03-03 |
Standardi | BAS ISO 1998-4:2000 |
---|