| Област стандардиззације | Хемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
|
| Teхнички комитет | BAS/TC 43- Храна |
| Термин (ЕН) | food chain |
| Дефиниција (ЕН) | sequence of the stages and operations involved in the production, processing, distribution, storage and
handling of a food and its ingredients, from primary production to consumption
NOTE 1 This includes the production of feed for food-producing animals and for animals intended for food production.
NOTE 2 The food chain also includes the production of materials intended to come into contact with food or raw materials. |
| Термин (ФР) | |
| Дефиниција (ФР) | |
| Термин (ДЕ) | |
| Дефиниција (ДЕ) | |
| Термин (БС) | lanac hrane |
| Дефиниција (БС) | niz etapa i operacija koje obuhvataju proizvodnju, preradu, distribuciju, skladištenje i rukovanje hranom i njene sastojke od primarne proizvodnje do potrošnje.
NAPOMENA 1 To uključuje proizvodnju hrane za životinje koje se koriste kao hrana i za životinje koje su namijenjene za proizvodnju hrane.
NAPOMENA 2 Lanac hrane također obuhvata proizvodnju materijala koji dolaze u dodir sa hranom ili sirovinama. |
| Термин (ХР) | |
| Дефиниција (ХР) | |
| Термин (СР) | |
| Дефиниција (СР) | |
| Датум | 2016-01-26 |
| Стандарди | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|