Oblast standardizacije | Kemikalije, kemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
|
Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
Termin (EN) | food chain |
Definicija (EN) | sequence of the stages and operations involved in the production, processing, distribution, storage and
handling of a food and its ingredients, from primary production to consumption
NOTE 1 This includes the production of feed for food-producing animals and for animals intended for food production.
NOTE 2 The food chain also includes the production of materials intended to come into contact with food or raw materials. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | lanac hrane |
Definicija (BS) | niz etapa i operacija koje obuhvataju proizvodnju, preradu, distribuciju, skladištenje i rukovanje hranom i njene sastojke od primarne proizvodnje do potrošnje.
NAPOMENA 1 To uključuje proizvodnju hrane za životinje koje se koriste kao hrana i za životinje koje su namijenjene za proizvodnju hrane.
NAPOMENA 2 Lanac hrane također obuhvata proizvodnju materijala koji dolaze u dodir sa hranom ili sirovinama. |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Nadnevak | 2016-01-26 |
Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
---|