Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
Termin (EN) | validation |
Definicija (EN) | 〈food safety〉 obtaining evidence that the control measures (3.7) managed by the HACCP plan and by the operational PRPs (3.9) are capable of being effective
NOTE This definition is based on Reference [11] and is more suitable for the field of food safety (3.1) than the definition given in ISO 9000. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | validacija |
Definicija (BS) | ‹Sigurnost hrane› prikupljanje dokaza da kontrolne mjere (3.7) provedene prema HACCP planu i operativnim PRP-ima (3.9) mogu biti efi kasne.
NAPOMENA Ova je defi nicija zasnovana na referenci [11] i više odgovara domenu sigurnosti hrane (3.1) od defi nicije date u ISO 9000. |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Datum | 2016-01-27 |
Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
---|