Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeKemikalije, kemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Tehnički komitetBAS/TC 43- Hrana
Termin (EN)validation
Definicija (EN)〈food safety〉 obtaining evidence that the control measures (3.7) managed by the HACCP plan and by the operational PRPs (3.9) are capable of being effective NOTE This definition is based on Reference [11] and is more suitable for the field of food safety (3.1) than the definition given in ISO 9000.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)validacija
Definicija (BS)‹Sigurnost hrane› prikupljanje dokaza da kontrolne mjere (3.7) provedene prema HACCP planu i operativnim PRP-ima (3.9) mogu biti efi kasne. NAPOMENA Ova je defi nicija zasnovana na referenci [11] i više odgovara domenu sigurnosti hrane (3.1) od defi nicije date u ISO 9000.
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Nadnevak2016-01-27
StandardiBAS EN ISO 22000:2010