prBAS ISO 5132:2026

Animal and vegetable fats and oils — High-performance liquid chromatography (HPLC) analysis of phenolic antioxidants


Опште информације
Статус:Пројекат
Број страница:18
Метода усвајања:Korice
Језик:engleski
Издање:1.
Датум реализације:31.10.2025
Предвиђени датум наредне фазе:13.11.2025
Технички комитет:BAS/TC 43, Храна
ICS:
67.200.10, Живoтињскe и биљнe мaсти и уљa

Абстракт
This document specifies a method for the analysis of phenolic antioxidants by high-performance liquid chromatography (HPLC). It is applicable to quantifying the following synthetic phenolic compounds added to animal and vegetable fats, oils and shortenings as antioxidants, at concentrations normally added to oils: —     propyl gallate (PG); —     octyl gallate (OG); —     dodecyl gallate (also called “lauryl gallate (LG)”); —     2,4,5-trihydroxybutyrophenone (THBP); —     tert-butylhydroquinone (TBHQ); —     nordihydroguaiaretic acid (NDGA); —     2- and 3-tert-butyl-4-hydroxyanisole (BHA); —     2,6-di-tert-butyl-4-(hydroxymethyl)phenol (BHT Alcohol or Ionox-100); —     2,6-di-tert-butyl-4-hydroxytoluene (BHT). A method for determining the absence of an antioxidant, or the maximum trace amount, within the limits of the analysis, is given in Annex B. The issue of canolol, a naturally occurring substance in rapeseed, interfering with the analysis is addressed in Annex C.

Животни циклус
...

Изворни документ и степен усаглашености
ISO 5132:2024, идентичан

Радни материјал

Сaмo члaнoви тeхничкoг кoмитeтa имajу приступ рaднoм мaтeриjaлу. Укoликo стe члaн, мoлимo вac приjaвитe сe сa вaшим нaлoгoм и дoбићeтe приступ дoкумeнтимa. Пријавите се