nsBAS EN 14105:2025 Деривати масти и уља - Метил естери масних киселина (FАМЕ) - Одређивање садржаја слободног и укупног глицерола и моно-, ди-, триглицерида
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN 17855:2025 Храна - Минимални извођачки критеријуми за квантитативно одређивање прехрамбених алергена млијека, јаја, кикирикија, љешњака, бадема, ораха, индијског ораха, пекан ораха, бразилског ораха, пистација, ораха макадамије, пшенице, лупине, сезама, сенфа, соје, целера, рибе, мекушаца и ракова
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN 17881:2025 Аутентичност хране - ДНK баркодирање шкољкаша и производа добијених од шкољкаша кориштењем дефинисаног генског сегмента митохондријске 16S rRNA
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN 17882:2025 Аутентичност хране - ДНК баркодирање меса добијеног од сисара и птица кориштењем дефинисаних митохондријских сегмената гена за цитохром б и цитохром ц оксидазе I
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 11816-1:2025 Млијеко и млијечни производи - Одређивање активности алкалне фосфатазе - Дио 1: Флуориметријска метода за млијеко и напитке на бази млијека
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 11816-2:2025 Млијеко и млијечни производи - Одређивање активности алкалне фосфатазе - Дио 2: Флуорометријска метода за сир
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 16140-2:2016/A1:2025 Микробиологија ланца хране – Валидација методе – Дио 2: Протокол за валидацију алтернативних (заштићених) метода у односу на референтну методу - Амандман 1
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 16140-4:2020/A1:2025 Микробиологија ланца хране - Валидација методе – Дио 4: Протокол за валидацију методе у једној лабораторији – Амандман 1: Валидација веће количине испитног дијела узорка за квалитативне методе
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 17174:2025 Анализа молекуларних биомаркера - ДНК баркодирање риба и производа од рибе користећи одређене сегменте гена митохондријског цитохрома б и митохондријског цитохрома ц оксидазе I
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 17468:2025 Микробиологија ланца хране - Технички захтјеви и упутство за успостављање или ревизију стандардизоване референтне методе
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 18363-3:2025 Животињске и биљне масти и уља - Одређивање веза масних киселина хлоропропанедиола (MCPD) и глицидола помоћу GC/MS - Дио 3: Метода кориштењем киселе трансестерификације и мјерење за 2-MCPD, 3-MCPD и глицидол
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 20122:2025 Биљна уља - Одређивање засићених угљиководика из минералних уља (МОSH) и ароматских угљиководоника из минералних уља (MOAH) кориштењем онлајн спрегнуте течне хроматографије високих перформанси - гасне хроматографије - детекције пламеном јонизацијом (HPLC-GC-FID) анализа - Метода доње границе квантификације
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 22000/A1:2025 Системи управљања безбједности хране - Захтјеви за било коју организацију у прехрамбеном ланцу – Амандман 1: Мјере у вези с климатским промјенама
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 22174:2025 Микробиологија ланца хране - Ланчана реакција полимеразом (PCR) за доказивање и одређивање броја микроорганизама - Општи захтјеви и дефиниције
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 23662:2025 Дефиниције и технички критеријуми за храну и састојке хране погодне за вегетаријанце или вегане и за означавање и тврдње (захтјеве)
nsBAS EN ISO 34101-1/A1:2025 Одрживост и сљедивост какаа - Дио 1: Захтјеви за системе управљања одрживости какаа - Амандман 1: Активности које се односе на климатске промјене
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 6887-1/A1:2025 Микробиологија ланца хране - Припрема испитних узорака, основног и осталих децималних разрјеђења за микробиолошко испитивање - Дио 1: Општа правила за припрему основног и осталих децималних разрјеђења - Амандман 1: Захтјеви и смјернице за кориштење веће количине испитног дијела узорка за квалитативне методе
40.20
BAS/TC 43
04.04.2025
03.06.2025
nsBAS EN ISO 712-1:2025 Житарице и производи од житарица - Одређивање садржаја влаге – Дио 1: Референтна метода