Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеХемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
Teхнички комитетBAS/TC 43- Храна
Термин (ЕН)test portion
Дефиниција (ЕН)quantity of material drawn from the laboratory sample on which the test or observation is actually carried out NOTE It is possible that test portions of milk and milk products may require further processing, e.g. removal of parts that impair the test result, aseptic extraction of parts or grating.
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС) testni uzorak
Дефиниција (БС)količina materijala izvučena iz laboratorijskog uzorka na kojem se vrši testiranje ili opservacija NAPOMENA Moguće je da testni uzorci mlijeka i mliječnih proizvoda mogu zahtijevati dalji postupak, npr. odvajanje dijelova koji pogoršavaju rezultate testa, aseptične ekstrakcije dijelova ili ribanje.
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2016-01-28
СтандардиBAS EN ISO 707:2010