Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеХемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
Teхнички комитетBAS/TC 43- Храна
Термин (ЕН)critical limit
Дефиниција (ЕН)criterion which separates acceptability from unacceptability NOTE 1 Adapted from Reference [11]. NOTE 2 Critical limits are established to determine whether a CCP (3.10) remains in control. If a critical limit is exceeded or violated, the products affected are deemed to be potentially unsafe.
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС)kritična granica
Дефиниција (БС)Kriterij koji razdvaja prihvatljivo od neprihvatljivog. NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11]. NAPOMENA 2 Kritične su granice utvrđene za određivanje ostaje li CCP (3.10) pod kontrolom. Ako je kritična granica premašena ili prekršena, ti se proizvodi smatraju potencijalno nesigurnima.
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2016-01-27
СтандардиBAS EN ISO 22000:2010