| Област стандардиззације | Хемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
|
| Teхнички комитет | BAS/TC 43- Храна |
| Термин (ЕН) | critical limit |
| Дефиниција (ЕН) | criterion which separates acceptability from unacceptability
NOTE 1 Adapted from Reference [11].
NOTE 2 Critical limits are established to determine whether a CCP (3.10) remains in control. If a critical limit is exceeded or violated, the products affected are deemed to be potentially unsafe. |
| Термин (ФР) | |
| Дефиниција (ФР) | |
| Термин (ДЕ) | |
| Дефиниција (ДЕ) | |
| Термин (БС) | kritična granica |
| Дефиниција (БС) | Kriterij koji razdvaja prihvatljivo od neprihvatljivog.
NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11].
NAPOMENA 2 Kritične su granice utvrđene za određivanje ostaje li CCP (3.10) pod kontrolom. Ako je kritična granica premašena ili prekršena, ti se proizvodi smatraju potencijalno nesigurnima. |
| Термин (ХР) | |
| Дефиниција (ХР) | |
| Термин (СР) | |
| Дефиниција (СР) | |
| Датум | 2016-01-27 |
| Стандарди | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|