Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeHemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Tehnički komitetBAS/TC 43- Hrana
Termin (EN)critical limit
Definicija (EN)criterion which separates acceptability from unacceptability NOTE 1 Adapted from Reference [11]. NOTE 2 Critical limits are established to determine whether a CCP (3.10) remains in control. If a critical limit is exceeded or violated, the products affected are deemed to be potentially unsafe.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)kritična granica
Definicija (BS)Kriterij koji razdvaja prihvatljivo od neprihvatljivog. NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11]. NAPOMENA 2 Kritične su granice utvrđene za određivanje ostaje li CCP (3.10) pod kontrolom. Ako je kritična granica premašena ili prekršena, ti se proizvodi smatraju potencijalno nesigurnima.
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Datum2016-01-27
StandardiBAS EN ISO 22000:2010