Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеХемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
Teхнички комитетBAS/TC 43- Храна
Термин (ЕН)CCP critical control point
Дефиниција (ЕН)〈food safety〉 step at which control can be applied and is essential to prevent or eliminate a food safety hazard (3.3) or reduce it to an acceptable level NOTE Adapted from Reference [11].
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС)CCP kritična kontrolna tačka
Дефиниција (БС)‹sigurnost hrane› korak u kojem se kontrola može primijeniti i bitna je za sprečavanje ili uklanjanje opasnosti za sigurnost hrane (3.3) ili smanjenje na prihvatljiv nivo. NAPOMENA Prilagođeno iz reference [11].
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2016-01-27
СтандардиBAS EN ISO 22000:2010