| Област стандардиззације | Хемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
|
| Teхнички комитет | BAS/TC 43- Храна |
| Термин (ЕН) | CCP critical control point |
| Дефиниција (ЕН) | 〈food safety〉 step at which control can be applied and is essential to prevent or eliminate a food safety hazard (3.3) or reduce it to an acceptable level
NOTE Adapted from Reference [11]. |
| Термин (ФР) | |
| Дефиниција (ФР) | |
| Термин (ДЕ) | |
| Дефиниција (ДЕ) | |
| Термин (БС) | CCP kritična kontrolna tačka |
| Дефиниција (БС) | ‹sigurnost hrane› korak u kojem se kontrola može primijeniti i bitna je za sprečavanje ili uklanjanje opasnosti za sigurnost hrane (3.3) ili smanjenje na prihvatljiv nivo.
NAPOMENA Prilagođeno iz reference [11]. |
| Термин (ХР) | |
| Дефиниција (ХР) | |
| Термин (СР) | |
| Дефиниција (СР) | |
| Датум | 2016-01-27 |
| Стандарди | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|