Терминолошки рјечник стандардизације

Област стандардиззацијеХемикалије, хемијско инжењерство, пољопривредни и прехрамбени производи
Teхнички комитетBAS/TC 43- Храна
Термин (ЕН)food safety
Дефиниција (ЕН)concept that food will not cause harm to the consumer when it is prepared and/or eaten according to its intended use NOTE 1 Adapted from Reference [11]. NOTE 2 Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.3) and does not include other human health aspects related to, for example, malnutrition.
Термин (ФР)
Дефиниција (ФР)
Термин (ДЕ)
Дефиниција (ДЕ)
Термин (БС)Sigurnost hrane
Дефиниција (БС)Pojam da hrana neće štetiti potrošaču kad se pripremi i/ili konzumira u skladu sa namjenom. NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11]. NAPOMENA 2 Sigurnost hrane povezana je s pojavom opasnosti po sigurnost hrane (3.3) i ne obuhvata ostale aspekte ljudskog zdravlja, npr. lošu ishranu.
Термин (ХР)
Дефиниција (ХР)
Термин (СР)
Дефиниција (СР)
Датум2015-11-16
СтандардиBAS EN ISO 22000:2010