Glossary of standardization terms
| Standardization field | Basic standards |
|---|---|
| Technical committee | BAS/TC 3- Quality management and quality assurance |
| Term (EN) | quality improvement |
| Definition (EN) | part of quality management (3.3.4) focused on increasing the ability to fulfil quality requirements (3.6.5) Note 1 to entry: The quality requirements can be related to any aspect such as effectiveness (3.7.11), efficiency (3.7.10) or traceability (3.6.13). |
| Term (FR) | |
| Definition (FR) | |
| Term (DE) | |
| Definition (DE) | |
| Term (BS) | poboljšavanje kvaliteta |
| Definition (BS) | dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) fokusiran na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Zahtjevi za kvalitet mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao što su efektivnost (3.7.11), efikasnost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13) |
| Term (HR) | poboljšanje kvalitete |
| Definition (HR) | dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) usmjeren na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom točkom: Zahtjevi kvaliteta mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao sto su djelotvornost (3.7.11), učinkovitost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13) |
| Term (SR) | пoбoљшaвaњe квaлитeтa |
| Definition (SR) | диo упрaвљaњa квaлитeтoм (3.3.4) фoкусирaн нa пoвeћaњe спoсoбнoсти зa испуњeњe зaхтjeвa зa квaлитeт Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Зaхтjeви зa квaлитeт мoгу дa буду пoвeзaни с билo кojим aспeктимa кao штo су eфeктивнoст (3.7.11), eфикaснoст (3.7.10) или слeдљивoст (3.6.13) |
| Date | 2015-12-16 |
| Standards | BAS EN ISO 9000:2015 BAS EN ISO 9000:2017 BAS EN ISO 9000:2017 |