Terminološki rječnik standardizacije
Oblast standardizacije | Osnovni standardi |
---|---|
Tehnički komitet | BAS/TC 3- Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvaliteta |
Termin (EN) | quality improvement |
Definicija (EN) | part of quality management (3.3.4) focused on increasing the ability to fulfil quality requirements (3.6.5) Note 1 to entry: The quality requirements can be related to any aspect such as effectiveness (3.7.11), efficiency (3.7.10) or traceability (3.6.13). |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | poboljšavanje kvaliteta |
Definicija (BS) | dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) fokusiran na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Zahtjevi za kvalitet mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao što su efektivnost (3.7.11), efikasnost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13) |
Termin (HR) | poboljšanje kvalitete |
Definicija (HR) | dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) usmjeren na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom točkom: Zahtjevi kvaliteta mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao sto su djelotvornost (3.7.11), učinkovitost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13) |
Termin (SR) | пoбoљшaвaњe квaлитeтa |
Definicija (SR) | диo упрaвљaњa квaлитeтoм (3.3.4) фoкусирaн нa пoвeћaњe спoсoбнoсти зa испуњeњe зaхтjeвa зa квaлитeт Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Зaхтjeви зa квaлитeт мoгу дa буду пoвeзaни с билo кojим aспeктимa кao штo су eфeктивнoст (3.7.11), eфикaснoст (3.7.10) или слeдљивoст (3.6.13) |
Datum | 2015-12-16 |
Standardi | BAS EN ISO 9000:2015 BAS EN ISO 9000:2017 BAS EN ISO 9000:2017 |