Prikazano 1-20 od 34 stavki.
Oznaka standardaFaza izradeBAS/TCDatum realizacijePredviđeni datum naredne faze
  
prBAS Glasanje o sistemskom preispit. ISO standarda:
00.99BAS/TC 4311.05.202211.07.2022
prBAS Glasanje operiodičnom preispit. BAS standarda:
00.99BAS/TC 4311.07.202206.07.2022
pnBAS CEN/TS 17697:2024
Hrana za životinje - Metode uzorkovanja i analize - PFGE tipizacija laktobacila, pediokoka, enterokoka i bacila u hrani za životinje
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 12983-1:2024
Posuđe za kuhanje - Posuđe u domaćinstvu za kuhanje na štednjaku, kuhalu ili rešetki grijača -Dio 1: Opšti zahtjevi
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 12983-2:2024
Posuđe za kuhanje - Posuđe u domaćinstvu za kuhanje na štednjaku, kuhalu ili rešetki grijača -Dio 2: Opšti zahtjevi za posuđe od keramike i stakleni poklopac
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 15634-3:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 3: Lješnik (Corylus avellana) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u čokoladi PCR-om u realnom vremenu
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 15634-4:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 4: Kikiriki (Arachis hypogaea) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u čokoladi PCR-om u realnom vremenu
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 15634-5:2024
Prehrambeni proizvodi - Detekcija alergena u hrani metodama molekularne biologije - Dio 5: Bijela slačica (Sinapis alba) i soja (Glicin max) - Kvalitativna detekcija specifičnih DNK sekvenci u barenoj kobasici PCR-om u realnom vremenu
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 17683:2024
Hrana za životinje - Metode uzorkovanja i analize - Određivanje pirolizidinskih alkaloida u hrani za životinje LC-MS/MS metodom
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 17851:2024
Prehrambeni proizvodi - Određivanje elemenata i njihovih hemijskih vrsta - Određivanje Ag, As, Cd, Co, Cr, Cu, Mn, Mo, Ni, Pb, Se, Tl, U i Zn u hrani spektrometrijom masa uz induktivno spregnutu plazmu (ICP-MS) nakon razgradnje pod pritiskom
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN 17853:2024
Hrana za životinje: Metode uzorkovanja i analize - Određivanje intaktnih glukozinolata u krmivima i krmnim smjesama metodom LC-MS/MS
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 10272-1/A1:2024
Mikrobiologija u lancu hrane - Horizontalna metoda za dokazivanje prisutnosti i određivanje broja Campylobacter spp. - Dio 1: Metoda dokazivanja - Amandman 1: Uključivanje metoda za molekularnu potvrdu i identifikaciju termotolerantnih Campylobacter spp., upotreba dodatka za rast u Preston bujonu i promjene u ispitivanju performansI hranjivih podloga
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 10272-2/A1:2024
Mikrobiologija u lancu hrane - Horizontalna metoda za detekciju i brojanje Campylobacter spp. - Dio 2: Tehnika brojanja kolonija - Amandman 1: Uključivanje metoda za molekularno potvrđivanje i identifikaciju termotolerantnih Campylobacter spp., upotreba dodatka za rast u Preston bujonu i promjene u ispitivanju performansi hranjivih podloga
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 11746:2024
Riža – Određivanje biometričkih karakteristika zrna
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 15213-1:2024
Mikrobiologija u lancu hrane - Horizontalna metoda za detekciju i brojanje Clostridium spp. – Dio 1: Brojanje sulfitreducirajućih Clostridium spp. tehnikom brojanja kolonija
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 16654/A2:2024
Mikrobiologija hrane i hrane za životinje - Horizontalna metoda za detekciju Escherichia coli O157 - Amandman 2: Uključivanje ispitivanja performansi svih hranjivih podloga i reagensa
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 18743/A1:2024
Mikrobiologija lanca hrane - Detekcija larvi Trichinella u mesu metodom vještačke digestije – Amandman 1: Studije validacije metode i karakteristike performanse
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 20813:2024
Analiza molekularnim biomarkerima - Metode analize za detekciju i identifikaciju životinjskih vrsta u hrani i prehrambenim proizvodima (metode zasnovane na nukleinskoj kiselini) - Opšti zahtjevi i definicije
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 2171:2024
Žitarice, mahunarke i sporedni proizvodi – Određivanje ukupnog sadržaja pepela spaljivanjem
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024
pnBAS EN ISO 21872-1/A1:2024
Mikrobiologija lanca hrane – Horizontalna metoda za određivanje Vibrio spp. – Dio 1: Detekcija potencijalno enteropatogenih Vibrio parahaemolyticus, Vibrio cholerae i Vibrio vulnificus – Amandman 1: Uključivanje ispitivanja performansi hranjivih podloga i reagensa
30.20BAS/TC 4315.04.202425.04.2024