Terminološki rječnik standardizacije
Oblast standardizacije | Temeljni standardi |
---|---|
Tehnički komitet | BAS/TC 3- Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvalitete |
Termin (EN) | output |
Definicija (EN) | result of a process (3.4.1) Note 1 to entry: Whether an output of the organization (3.2.1) is a product (3.7.6) or a service (3.7.7) depends on the preponderance of the characteristics (3.10.1) involved, e.g. a painting for sale in a gallery is a product whereas supply of a commissioned painting is a service, a hamburger bought in a retail store is a product whereas receiving an order and serving a hamburger ordered in a restaurant is a service. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | izlaz |
Definicija (BS) | rezultat nekog procesa (3.4.1) NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Da li je neki izlaz organizacije (3.2.1) proizvod (3.7.6) ili usluga (3.7.7) zavisi od toga koje uključene karakteristike (3.10.1) preovlađuju, npr. slika izložena u galeriji je proizvod, dok je isporuka naručenih slika usluga; hamburger kupljen u prodavnici je proizvod, dok je primanje narudžbe i služenje naručenog hamburgera u restoranu dio usluge. |
Termin (HR) | izlaz |
Definicija (HR) | rezultat nekog procesa (3.4.1) NAPOMENA 1 u vezi s tom točkom: Je li neki izlaz organizacije (3.2.1) proizvod (3.7.6) ili usluga (3.7.7) ovisi od toga koje uključene karakteristike (3.10.1) prevladavaju, npr. slika izložena u galeriji je proizvod, dok je isporuka naručenih slika usluga, hamburger koji je kupljen u trgovini je proizvod, dok je primanje narudžbe i služenje naručena hamburgera u restoranu dio usluge. |
Termin (SR) | излaз |
Definicija (SR) | рeзултaт нeкoг прoцeсa (3.4.1) Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Дa ли je нeки излaз oргaнизaциje (3.2.1) прoизвoд (3.7.6) или услугa (3.7.7) зaвиси oд тoгa кoje укључeнe кaрaктeристикe (3.10.1) прeoвлaђуjу, нпр. сликa излoжeнa у гaлeриjи je прoизвoд, дoк je испoрукa нaручeних сликa услугa, хaмбургeр кojи je купљeн у прoдaвници je прoизвoд, дoк je примaњe нaруџбe и служeњe нaручeнoг хaмбургeрa у рeстoрaну диo услугe. |
Nadnevak | 2015-12-16 |
Standardi | BAS EN ISO 9000:2015 BAS EN ISO 9000:2017 BAS EN ISO 9000:2017 |