Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeKemikalije, kemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Tehnički komitetBAS/TC 43- Hrana
Termin (EN)lot
Definicija (EN)set of units of a product which have been produced and/or processed or packaged under similar circumstances NOTE 1 The lot is determined by parameters established beforehand by the organization. NOTE 2 A set of units may be reduced to a single unit of product.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)lot
Definicija (BS)Set jedinica proizvoda koji su proizvedeni i/ili prerađeni ili pakovani pod sličnim uvjetima. NAPOMENA 1 Lot je determiniran parametrima ustanovljenim u proizvodnoj organizaciji. NAPOMENA 2 Set jedinica može biti reduciran na jednu proizvodnu jedinicu.
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Nadnevak2016-01-27
StandardiBAS ISO 22005:2010