| Oblast standardizacije | Kemikalije, kemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
|
| Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
| Termin (EN) | control measure |
| Definicija (EN) | 〈food safety〉 action or activity that can be used to prevent or eliminate a food safety hazard or reduce it to an acceptable level
NOTE Adapted from Reference [11]. |
| Termin (FR) | |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | kontrolna mjera |
| Definicija (BS) | ‹Sigurnost hrane› radnja ili aktivnost koja se može poduzeti radi sprečavanja ili uklanjanja opasnosti za sigurnost hrane ili da se smanji na prihvatljiv nivo.
NAPOMENA Prilagođeno iz reference [11]. |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Nadnevak | 2016-01-27 |
| Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|