ISO objavio novi vodič o razvoju i primjeni standarda ISO/IEC 27001:2022 za mala i srednja poduzeća

Obavještavamo Vas da je Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) objavila vodič  pod nazivom ISO/IEC 27001:2022, Sustavi upravljanja sigurnošću informacija – Praktični vodič za mala i srednja poduzeća (MSP), (ISO/IEC 27001:2022, Information Security Management Systems – A practical guide for SMEs).

Vodič je koristan za mala i srednja poduzeća (MSP) za razvoj i primjenu sustava upravljanja sigurnošću informacija u cilju zaštite od cyber rizika.

ISO/IEC 27001 pruža organizacijama smjernice za uspostavljanje, implementaciju, održavanje i kontinuirano unaprjeđenje ISMS-a. Definira zahtjeve za ISMS i pomaže organizacijama u zaštiti svojih informacijskih resursa putem identifikacije i upravljanja rizicima.

Krađa podataka, cyber kriminal i odgovornost za curenje privatnih podataka su rizici s kojima se sve organizacije moraju suočiti. Implementacija ISO/IEC 27001, vodećeg svjetskog standarda za ISMS, pomaže SME-ovima u smanjivanju ranjivosti na sve veće prijetnje od cyber napada i odgovoru na rastuće sigurnosne rizike.

Vodič je objavljen na engleskom jeziku.

Vodič možete kupiti putem Instituta za standardizaciju BiH.