prBAS EN ISO 11816-2:2025
Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese
Opšte informacije
Status:Projekt
Broj stranica:20
Metoda usvajanja:Proglašavanje
Jezik:engleski
Izdanje:1.
Datum realizacije:21.11.2024
Predviđeni datum naredne faze:20.03.2025
Tehnički komitet:BAS/TC 43, Hrana
ICS:
67.100.30, Sir
Apstrakt
This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in cheese.
This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7).
The instrument used for the determination of ALP can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/kg).
Životni ciklus
...
Izvorni dokument i stepen usklađenosti
EN ISO 11816-2:2024, identičan
ISO 11816-2:2024, identičan
Veza sa BAS standardima
Radni materijal
Samo članovi tehničkog komiteta imaju pristup radnom materijalu. Ukoliko ste član, molimo prijavite se sa vašim nalogom i dobićete pristup dokumentima. Prijavite se