Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeNemetalni materijali
Tehnički komitetBAS/TC 11- Nafta i naftni derivati
Termin (EN)sweetening
Definicija (EN)process for improving the odour of a light distillate or reducing its corrosiveness, consisting in removing hydrogen sulfide and mercaptans or converting the latter to disulfides NOTE Before treatment, the distillate is termed sour; after treatment, it is termed sweet.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)slađenje
Definicija (BS)postupak za poboljšanje mirisa ili smanjenje korozivnosti lahkog destilata. Sastoji se od uklanjanja hidrogensulfida i merkaptana ili pretvaranja merkaptana u disulfide NAPOMENA Prije obrade, destilat se naziva kiselim; nakon obrad, naziva se slatkim
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Datum2016-03-03
StandardiBAS ISO 1998-4:2000