Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeHemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi
Tehnički komitetBAS/TC 43- Hrana
Termin (EN)CCP critical control point
Definicija (EN)〈food safety〉 step at which control can be applied and is essential to prevent or eliminate a food safety hazard (3.3) or reduce it to an acceptable level NOTE Adapted from Reference [11].
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)CCP kritična kontrolna tačka
Definicija (BS)‹sigurnost hrane› korak u kojem se kontrola može primijeniti i bitna je za sprečavanje ili uklanjanje opasnosti za sigurnost hrane (3.3) ili smanjenje na prihvatljiv nivo. NAPOMENA Prilagođeno iz reference [11].
Termin (HR)
Definicija (HR)
Termin (SR)
Definicija (SR)
Datum2016-01-27
StandardiBAS EN ISO 22000:2010