Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
Termin (EN) | food safety |
Definicija (EN) | concept that food will not cause harm to the consumer when it is prepared and/or eaten according to its
intended use
NOTE 1 Adapted from Reference [11].
NOTE 2 Food safety is related to the occurrence of food safety hazards (3.3) and does not include other human health
aspects related to, for example, malnutrition. |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | Sigurnost hrane |
Definicija (BS) | Pojam da hrana neće štetiti potrošaču kad se pripremi i/ili konzumira u skladu sa namjenom.
NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11].
NAPOMENA 2 Sigurnost hrane povezana je s pojavom opasnosti po sigurnost hrane (3.3) i ne obuhvata ostale aspekte ljudskog zdravlja, npr. lošu ishranu. |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Datum | 2015-11-16 |
Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
---|