Besplatan webinar – „Implementation of BIM method - key steps to pave the way to BIM adoption”

Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) u saradnji s Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan webinar na temu „Implementation of BIM method - key steps to pave the way to BIM adoption”.

Webinar će se održati u srijedu, 9. decembra 2020. godine, s početkom u 9:00 časova putem aplikacije Zoom.

Učesnici webinara će imati priliku da se upoznaju s projektom „Podrška implementaciji BIM-a u Bosni i Hercegovini”, koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ, kao i da se upoznaju sa studijom Koncept uvođenja BIM metode u BiH nastalom u okviru projekta. Pored toga, učesnici će moći da čuju predavanje čeških stručnjaka na temu Koncept „zelenog” BIM-a (Green BIM Concept).

Webinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, učesnicima koji se bave zaštitom okoline, te izvođačima građevinskih konstrukcija, odnosno menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.

Strani stručnjaci će predavanja držati na engleskom jeziku, bez prijevoda, a bosanskohercegovački stručnjaci će svoja predavanja imati na zvaničnim jezicima Bosne i Hercegovine.

Prijavu za učešće na webinaru možete izvršiti ovdje . Napominjemo da je broj učesnika ograničen. Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na e-mail dobiti link putem kojeg će moći pristupiti webinaru.

Po završetku, svi učesnici će dobiti certifikat o prisustvu spomenutom webinaru.

Agendu webinara možete pogledati ovdje.