Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeOsnovni standardi
Tehnički komitetBAS/TC 3- Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvaliteta
Termin (EN)output
Definicija (EN)result of a process (3.4.1) Note 1 to entry: Whether an output of the organization (3.2.1) is a product (3.7.6) or a service (3.7.7) depends on the preponderance of the characteristics (3.10.1) involved, e.g. a painting for sale in a gallery is a product whereas supply of a commissioned painting is a service, a hamburger bought in a retail store is a product whereas receiving an order and serving a hamburger ordered in a restaurant is a service.
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)izlaz
Definicija (BS)rezultat nekog procesa (3.4.1) NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Da li je neki izlaz organizacije (3.2.1) proizvod (3.7.6) ili usluga (3.7.7) zavisi od toga koje uključene karakteristike (3.10.1) preovlađuju, npr. slika izložena u galeriji je proizvod, dok je isporuka naručenih slika usluga; hamburger kupljen u prodavnici je proizvod, dok je primanje narudžbe i služenje naručenog hamburgera u restoranu dio usluge.
Termin (HR)izlaz
Definicija (HR)rezultat nekog procesa (3.4.1) NAPOMENA 1 u vezi s tom točkom: Je li neki izlaz organizacije (3.2.1) proizvod (3.7.6) ili usluga (3.7.7) ovisi od toga koje uključene karakteristike (3.10.1) prevladavaju, npr. slika izložena u galeriji je proizvod, dok je isporuka naručenih slika usluga, hamburger koji je kupljen u trgovini je proizvod, dok je primanje narudžbe i služenje naručena hamburgera u restoranu dio usluge.
Termin (SR)излaз
Definicija (SR)рeзултaт нeкoг прoцeсa (3.4.1) Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Дa ли je нeки излaз oргaнизaциje (3.2.1) прoизвoд (3.7.6) или услугa (3.7.7) зaвиси oд тoгa кoje укључeнe кaрaктeристикe (3.10.1) прeoвлaђуjу, нпр. сликa излoжeнa у гaлeриjи je прoизвoд, дoк je испoрукa нaручeних сликa услугa, хaмбургeр кojи je купљeн у прoдaвници je прoизвoд, дoк je примaњe нaруџбe и служeњe нaручeнoг хaмбургeрa у рeстoрaну диo услугe.
Datum2015-12-16
StandardiBAS EN ISO 9000:2015
BAS EN ISO 9000:2017
BAS EN ISO 9000:2017