Terminološki rječnik standardizacije

Oblast standardizacijeOsnovni standardi
Tehnički komitetBAS/TC 3- Upravljanje kvalitetom i osiguranje kvaliteta
Termin (EN)quality improvement
Definicija (EN)part of quality management (3.3.4) focused on increasing the ability to fulfil quality requirements (3.6.5) Note 1 to entry: The quality requirements can be related to any aspect such as effectiveness (3.7.11), efficiency (3.7.10) or traceability (3.6.13).
Termin (FR)
Definicija (FR)
Termin (DE)
Definicija (DE)
Termin (BS)poboljšavanje kvaliteta
Definicija (BS)dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) fokusiran na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom tačkom: Zahtjevi za kvalitet mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao što su efektivnost (3.7.11), efikasnost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13)
Termin (HR)poboljšanje kvalitete
Definicija (HR)dio upravljanja kvalitetom (3.3.4) usmjeren na povećanje sposobnosti za ispunjenje zahtjeva za kvalitet NAPOMENA 1 u vezi s ovom točkom: Zahtjevi kvaliteta mogu biti povezani s bilo kojim aspektima kao sto su djelotvornost (3.7.11), učinkovitost (3.7.10) ili sljedivost (3.6.13)
Termin (SR)пoбoљшaвaњe квaлитeтa
Definicija (SR)диo упрaвљaњa квaлитeтoм (3.3.4) фoкусирaн нa пoвeћaњe спoсoбнoсти зa испуњeњe зaхтjeвa зa квaлитeт Нaпoмeнa 1 у вeзи с oвoм тaчкoм: Зaхтjeви зa квaлитeт мoгу дa буду пoвeзaни с билo кojим aспeктимa кao штo су eфeктивнoст (3.7.11), eфикaснoст (3.7.10) или слeдљивoст (3.6.13)
Datum2015-12-16
StandardiBAS EN ISO 9000:2015
BAS EN ISO 9000:2017
BAS EN ISO 9000:2017