| Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
| Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
| Termin (EN) | corrective action |
| Definicija (EN) | action to eliminate the cause of a detected nonconformity or other undesirable situation
NOTE 1 There can be more than one cause for a nonconformity.
NOTE 2 Corrective action includes cause analysis and is taken to prevent recurrence. |
| Termin (FR) | |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | korektivna radnja |
| Definicija (BS) | radnja kojom se eliminira uzrok uočene neusklađenosti ili druge neželjene situacije.
NAPOMENA 1 Može postojati više od jednog uzroka neusklađenosti.
NAPOMENA 2 Korektivna radnja obuhvata analizu uzroka i poduzima se da bi se spriječila ponovna pojava. |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Datum | 2016-01-27 |
| Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|