| Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
| Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
| Termin (EN) | critical limit |
| Definicija (EN) | criterion which separates acceptability from unacceptability
NOTE 1 Adapted from Reference [11].
NOTE 2 Critical limits are established to determine whether a CCP (3.10) remains in control. If a critical limit is exceeded or violated, the products affected are deemed to be potentially unsafe. |
| Termin (FR) | |
| Definicija (FR) | |
| Termin (DE) | |
| Definicija (DE) | |
| Termin (BS) | kritična granica |
| Definicija (BS) | Kriterij koji razdvaja prihvatljivo od neprihvatljivog.
NAPOMENA 1 Prilagođeno iz reference [11].
NAPOMENA 2 Kritične su granice utvrđene za određivanje ostaje li CCP (3.10) pod kontrolom. Ako je kritična granica premašena ili prekršena, ti se proizvodi smatraju potencijalno nesigurnima. |
| Termin (HR) | |
| Definicija (HR) | |
| Termin (SR) | |
| Definicija (SR) | |
| Datum | 2016-01-27 |
| Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
|---|