Oblast standardizacije | Hemikalije, hemijsko inženjerstvo, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi |
Tehnički komitet | BAS/TC 43- Hrana |
Termin (EN) | correction |
Definicija (EN) | action to eliminate a detected nonconformity
[ISO 9000:2000, definition 3.6.6]
NOTE 1 For the purposes of this International Standard, a correction relates to the handling of potentially unsafe products, and can therefore be made in conjunction with a corrective action (3.14).
NOTE 2 A correction may be, for example, reprocessing, further processing, and/or elimination of the adverse consequences of the nonconformity (such as disposal for other use or specific labelling). |
Termin (FR) | |
Definicija (FR) | |
Termin (DE) | |
Definicija (DE) | |
Termin (BS) | korekcija |
Definicija (BS) | Radnja kojom se eliminira uočena neusklađenost.
[ISO 9000:2000, defi nicija 3.6.6]
NAPOMENA 1 U smislu ovog međunarodnog standarda, korekcija se odnosi na rukovanje potencijalno nesigurnim proizvodima te se stoga može provoditi zajedno sa korektivnom radnjom (3.14).
NAPOMENA 2 Korekcija može biti npr. ponovna obrada, daljnja obrada i/ili otklanjanje negativnih posljedica neusklađenosti(kao što je promjena namjene za drugu upotrebu ili specifično označavanje). |
Termin (HR) | |
Definicija (HR) | |
Termin (SR) | |
Definicija (SR) | |
Datum | 2016-01-27 |
Standardi | BAS EN ISO 22000:2010 |
---|