2024 IECEx Međunarodna konferencija – Sigurnost opreme, usluga i osoblja u eksplozivnim atmosferama

U ime IEC-a i hrvatskog Zavoda za norme, Fiditas (Sekretarijat IEC SC 31J i tijela članice IECEx-a za Hrvatsku) 14. i 15. marta 2024. godine organizuje IECEx 2024 Međunarodnu konferenciju u Podstrani kod Splita, Hrvatska. To je nastavak veoma uspješnog događaja IECEx-a održanog u aprilu 2018. godine i nadamo se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i proširiti svijest o IECEx-u u regionu.

Odlična prilika za umrežavanje

Dvodnevni događaj je jedinstvena prilika za industrije u regionu da se ne samo bolje upoznaju s IECEx-om i saznaju kako najbolje mogu da koriste usluge koje sistem pruža, već i da se uključe i ostvare dragocjene kontakte i mreže unutar Ex-ekspertske zajednice.

Svjetski stručnjaci dijele iskustvo i znanje

Konferencija će okupiti stručnjake iz cijelog svijeta koji su uključeni u međunarodnu standardizaciju, proizvodnju opreme, inspekciju, održavanje, popravku i remont Ex-opreme i sistema, kao i ocjenjivanje i certifikaciju kompetencija osoblja. Bit će obuhvaćene i teme koje se odnose na zahtjeve i propise u regionu.

Kroz svoje prezentacije i direktni kontakt s učesnicima, ovi stručnjaci će biti u mogućnosti da podijele svoje iskustvo i detaljno znanje o svim pitanjima koja se odnose na Ex-područje, kao što su projektovanje postrojenja, principi i praktična primjena klasifikacije prostora, instalacija, inspekcija, održavanje i popravka u skladu s međunarodnim IEC standardima. Također će odgovarati na pitanja, davati savjete i dragocjene informacije svima koji su uključeni u Ex-sektor.

Praktične informacije

Ulaz na konferenciju je BESPLATAN, a svi registrovani učesnici dobijaju zvanični „IECEx certifikat o prisustvu”.

Da biste rezervisali mjesto na ovom važnom događaju, molimo posjetite web-stranicu IECEx-a www.iecex.com, a za sve dodatne informacije pošaljite upit na rego@iecex.com.

Registracija je otvorena do 4. marta 2024. godine.

Za zahtjeve za izdavanje viza i svu drugu lokalnu pomoć molimo obratite se Marinu Kelavi na marino.kelava@fiditas.com, domaćinu IECEx konferencije.